Een vergoeding voor uw traplift

Een traplift is een investering. Gelukkig kunt u daar in een groot aantal gevallen een vergoeding voor krijgen vanuit de overheid. Om mensen te stimuleren zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en deel uit te blijven maken van de maatschappij, heeft de overheid in 2007 namelijk de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen.

Traplift vergoeding

Een traplift is een investering. Gelukkig kunt u daar in een groot aantal gevallen een vergoeding voor krijgen vanuit de overheid. Om mensen te stimuleren zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en deel uit te blijven maken van de maatschappij, heeft de overheid in 2007 namelijk de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen.

  • Home
  • /
  • Traplift vergoeding

Naar het WMO-loket van de gemeente

U kunt bij het WMO-loket van uw gemeente een vergoeding voor een traplift aanvragen. Het toekennen van de vergoeding is van veel factoren afhankelijk. De WMO-consulent van uw gemeente zal uw aanvraag beoordelen en toetsen met het beleid van de gemeente. Zij houden hierbij onder andere rekening met uw inkomen, leeftijd en huidige woonsituatie. Er kunnen twee soorten vergoedingen worden toegekend: de hiervoor genoemde WMO-vergoeding en een vergoeding vanuit uw PGB.

WMO-vergoeding

De WMO-vergoeding bestaat in feite uit een vergoeding in natura. U heeft als de vergoeding is toegekend in de meeste gevallen geen enkele invloed op de keuze van de traplift. De gemeente regelt alles voor u en zou dus ook voor een traplift kunnen kiezen die u zelf niet zou hebben uitgekozen. Zo komt het nog wel eens voor dat er ook bij een smalle trap met bochten wordt gekozen voor een traplift die langs de buitenbocht wordt gemonteerd. Dat houdt in dat het traplopen voor de medegebruikers van de trap een stuk lastiger wordt omdat de traplift een deel van het beloopbare gedeelte in beslag neemt. Ook dient u er rekening mee te houden dat u vaak een eigen bijdrage moet betalen.

Vergoeding via het PGB

Als er een vergoeding vanuit uw PGB is toegekend, dan kunt u wel zelf vrij kiezen uit alle beschikbare trapliften. U zou dan bijvoorbeeld een van onze voordelige tweedehands trapliften aan kunnen schaffen. U krijgt dan namelijk een bepaald bedrag toegekend. Ook in het geval van vergoeding vanuit het PGB is er sprake van een eigen bijdrage.

Loonkosten voordeel (LKV)

Is degene voor wie de traplift wordt aangeschaft, in loondienst? Werkgevers kunnen namelijk gebruik maken van het nieuwe Loonkosten Voordeel (LKV). Zij komen hiervoor in aanmerking als zij hun bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers. De aanvraag hiervoor loopt via het UWV.

Traplift kopen met behulp van de Blijverslening

Er zijn ook mogelijkheden vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Hier bestaat de mogelijkheid voor een zogenaamde Blijverslening. Dit is een voordelige lening die is bedoeld voor mensen die hun koopwoning of huurwoning levensloopbestendig willen maken. Helaas is deze regeling niet bij iedere gemeente mogelijk. Ook verschillen de voorwaarden zoals de leeftijdsgrens en woonsituatie per gemeente en provincie. U kunt de Blijverslening aanvragen in de gemeente waar uw woning staat. Uiteraard is het verstandig om eerst na te gaan of uw gemeente of provincie de Blijverslening wel aanbiedt, voordat u deze aanvraagt.

Onze adviseurs helpen u graag!

Als u meer wilt weten over de verschillende vergoedingen voor een traplift, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze adviseurs zijn u graag van dienst. Belt u dan naar gerust naar 085 – 303 61 94 of vul onderstaand contactformulier in.

Vrijblijvende offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer informatie over trapliften?

Gratis thuisadvies

of bel 085 303 61 94

Laagste prijsgarantie
Tot 5 jaar garantie
24/7 Service
Volledig hergebruik
Maatregelen rondom het coronavirus: installaties en afspraken voor thuisadviezen vinden op een aangepaste manier plaats. Lees hier meer.